Keräilijästä

Olen 28-vuotias nuori nainen Etelä-Karjalasta, Lappeenrannasta. Poniharrastukseen havahduin vuonna 2003 eli reilusti yli vuosikymmen on kulunut näiden hurmaavien pienten ponien maailmaa tutkaillessa. Harrastuksen pariin eksyin oikeastaan sattumalta nähtyäni netissä ponikuvia ja kaiveltuani niistä innostuneena vanhan ponini jostain laatikoiden kätköistä. Isovanhempien luota löytyi pari lisää ja niin lähti harrastus pikkuhiljaa rullaamaan. Opiskelemaan muutettuani 2005 aloin etsiä poneja aktiivisemmin kirpputoreilta ja netistä. Paratiisikartano-foorumin myötä keräilystä sai enemmän infoa ja muutamia keräilijöitä on vuosien saatossa tullut tavattua kasvotustenkin miittien ja muun ponitouhun ohessa.

Cotton Candy oli ensimmäisiä kirppislöytäjäni vuodelta 2005.
Cotton Candy oli ensimmäisiä kirppislöytäjäni vuodelta 2005.

Pienestä pitäen keräily on kiinnostanut, kivikokoelmasta siirryttiin luontevasti keräilemään pikkukoiria ja muita elukoita. Ratsastusharrastuksen viedessä mennessään keräilyt jäivät, lelut myin pois ja olin täysi heppatyttö. Kunnes astman myötä harrastuksesta luopuminen oli edessä. Pikkuhiljaa keräilijä minussa heräsi taas henkiin ja siitä lähtien oikeastaan ovat nämä ponit vallaneet hyllytilaa vuosi vuodelta enemmän. G1-ponit ovat keräilyni pääasiallinen kohde, G4-ponit jollain tapaa salakavalasti soluttautuivat sinne mukaan. G3-poneja on tullut kirppislöytöinä ja osa niistä on juurtuneet kokoelmaan puolivahingossa. Yksi ainoa toisen sukupolven poni on kokoelmasta saanut ansiopaikan, sekin tosin kirppistelyn tuloksena. Tarkoituksena olisi pitää harrastelu G1-ponien keräilyssä, kunnostamisessa ja customoinnissa.

Kettuponi oli ensimmäisiä customejani vuodelta 2007.
Kettuponi oli ensimmäisiä customejani vuodelta 2007.

En tiedä kiinnostaako ketään lukea enempää minusta itsestäni. Kouluttauduin graafisen suunnittelun linjalla Pohjois-Karjalassa, olen muutellut pitkin ja poikin. Suurelta osin olen viihtynyt Itä-Suomessa, mutta Oulussa asuin myös vuoden verran opiskelemassa hieman lisää audiovisuaalista viestintää. Poniblogin ylläpitämisen on myös osittain tarkoitus ylläpitää valokuvausharrastustani sekä tietenkin nettisivuhommista innostuneena olen aina halukas viemään blogia eteenpäin. Mitään suurta tästä ei koskaan tule, onhan kyseessä vain ponikeräilystä kertova pikkuinen blogi. Silti tästä on tullut osa arkea ja keräilyn tuki.

Kommentoi