Poniharrastajan ystäväkirja

Hoidankin kätevästi oman esittelyni muista poniblogeista löytämäni Poniharrastajan ystäväkirjan kautta. Ei siis leviä ihan jaaritteluksi ensimmäinen postaukseni. :)

Kuka olet?
Paratiisikartanolla Avenir nickillä kuljen, oikea nimi Riikka. Olen 22-vuotias nuori nainen, asustan Pohjois-Karjalassa tällä hetkellä.

Keräiletkö, kunnostatko vai kustomoitko?
Keräilen, kunnostan ihan vähäsen ja kustomoin jonkin verran.

Kuinka kauan olet harrastanut My Little Ponyja?
Vuosi taisi olla 2005. Paratiisikartanolle ainakin silloin rekisteröidyin ja havahduin ponikeräilyyn.

Leikitkö lapsena My Little Ponyilla ja mitä poneja sinulla oli?
Leikin! Itse omistin vain yhden aidon MLP:n. Daffodil kulkee yhä mukana ja on iästään huolimatta hienossa kunnossa. Muut ponini olivat feikkejä ja ne olivat enemmän leikeissä kuin tämä yksi ainokainen aito. Kaverin luona leikittiin hänen poneillaan joita oli suuri määrä kaikkia ihanuuksia.

Mitä muuta keräilet?
Hmm.. Muumimukeja on tullut muutamat kerättyä, kettuaiheisia tavaroita kerään jos tulee kivoja vastaan. Helmikuussa pitäisi kotiutua ensimmäinen Sylvanian Families perhe eli uhkaan aloitella niiden keräilyä. Tosin ihan pienimuotoisesti vain.

Miksi bloggaat poneista ja miksi luet muita poniblogeja?
Aloitin bloggaamisen ihan vasta nyt. Päätös tuli ihan siitä että olisi kiva kuvailla poneja vähän enemmän ja raportoida omista uusista poneista / vanhojen tarinoista. Muita blogeja luen juuri samoista syistä. On mukava nähdä mitä muut ovat löytäneet omiin kokoelmiinsa.

Onko ystävissäsi muita poniharrastajia vai oletko ainoa?
Ei ole muita poniharrastajia niissä ihmisissä joita ystäviksi voisin kutsua. Harmikseni en ole vielä löytänyt lähipiiriin ihmisiä joilta löytyisi poneja joita haluaisivat antaa/myydä pois. :D

Mitä ystäväsi ja/tai perheesi ajattelevat harrastuksestasi?
Eipä tuota ainakaan huonoa palautetta ole tullut. Äiti tavallaan ihan ensimmäisenä innosti tähän harrastukseen. Äiti ja tyttöystävä on molemmat koulutettu tunnistamaan poneja kirppareilta. Ystävien kanssa aiheesta ei ole juuri tullut keskusteltua oikeastaan..

Mitä sukupolvia keräilet?
Hyllyistä löytyy G1, G3 ja G4 poneja. G1 ja G4 ponit miellän eniten keräilyyni kuuluviksi, kolmosia löytyy alle 10 kpl. Tulee ostettua sellaisia kivoja jotka sattuvat kohdalle.

Mitä poneja on wantlistisi kärkipäässä?
Tällä hetkellä sinne taitaa mennä vain muutama poni. En jaksa nimiä nyt muistaa, luulempa että tulen ne täällä vielä jossain vaiheessa mainitsemaan. :)

Mikä on suosikkiponisi ja/tai ponisarjasi?
Suosikkiponi.. Cotton Candy, Applejack ja Bowtie ovat TOP3-ponini. Yksinkertainen on kaunista.

Mikä poni ja/tai ponisarja on inhokkisi?
Ehdottomasti Beddy-Bye Eyes ponit sekä Dance ’n Prance ponit. En pidä kummastakaan sarjasta yhtään..

Minkä ponin ostit ensimmäisenä aloitettuasi keräilyn?
Tarkkaan en muista mutta uskoisin sen olleen jokin kirpparilöytö. Ei kyllä minkäänlaista hajua mikä poni sieltä tuli laumaan.

Mikä poni on harvinaisin poniaarteesi?
En osaa sanoa. En kerää mitään niin hirmuisen harvinaista tai osaa sanoa onko kokoelmassa mitään arvokasta..

Kuinka monta ponia sinulla on nyt?
G1 poneja taitaa olla ympäripyöreästi 40 kpl, G3 poneja noin 10 kpl ja G4 poneja 6 kpl + blind bag poneja 23 kpl. Plus tähän muutamia myytäviä poneja.

Keräiletkö ponien lisäksi niiden tarvikkeita, rakennuksia ja/tai ponioheistavaraa?
En. Pyrin pysymään erossa kaikesta krääsästä. Oheistavaraa ainoastaan tullut ostettua uusretrot H&M pinnit ja pikkulaukku.

Mikä poni on paras saaliisi kirpparilta?
Ehdottomasti Baby Lollipop. Hintaa 1€. Pitihän tuota aknevoiteella hoitaa, mutta ihana löytö!

Mitä mieltä olet feikeistä?
Itselläni oli niitä paljon penskana. Mutta en keräilisi.. Tulee paljon vastaan kirppareilla.

Miltä on näyttänyt tähän mennessä karmein kunnostettavasi?
Sisältä hirveän likainen Confetti. Tulihan siitä siisti kun jaksoi hangata ja kylvettää. :)

Mikä on kunnostustöidesi onnistumisen salaisuus?
Ei kyllä löydy salaisuuksia kunnostamiseen. Olen malttamaton ja hirveän huono kunnostamaan. Tumpelo.

Miksi kustomoit?
Koska se on hauskaa ja luovaa puuhaa. On mukava nähdä kun huonokuntoinen poni saa uuden elämän jonain ihan erilaisena tyyppinä.

Millainen poni on mielestäsi baitti?
Riippuu ihan ponista. En ole kunnostajatyyppiä ja on tullut ostettua yleisiä poneja baiteiksi enimmäkseen. En osaa määritellä sen kummemmin. Enkä oikeastaan halua koska jokaisella on vähän erilainen mielipide asiasta. Jos poni tuntuu realistiselta kunnostettavalta säästän sen. Enkä kustomoi niin paljoa että kaikki kunnostusta kaipaavat menisivät baittilootaan.

Mikä tekemistäsi kustomeista on suosikkisi?
Lommoponi. Voin sanoa että jos tästä paremmin vielä onnistun niin olen ylittänyt itseni täysin. Esittelen Lommon vielä täällä joskus myöhemmin. :)

2 comments / Add your comment below

  1. >Bongasin linkin tänne Kartsalta ihan äsken. Kivakiva, kun ponibloggaajia popsahtelee lisää! Jään odottelemaan innolla lisää postauksiasi ja lisään Paratiisimökin linkkilistaan, mikäli se on ookoo :)

  2. >Sopii oikein hyvin! :) Olen tässä juuri lisäilemässä itselleni tänne muutamia blogeja seurattavaksi. :)

Kommentoi