Kuulumisia osa IV

Ponihommat on olleet taas jäissä. Suurin syy ei ole innon puute tai se etteikö ostettavaa löytyisi. Melkein päivittäin selaan Facebookin ponikirppikset, huuto.netin valikoimaa ja ebayn ihmemaailmaa. Want-listillä olisi todella paljon vielä yleisiä poneja mitä kaipaisin kokoelmaan. Pennittömänä on kuitenkin paha mennä ostelemaan ja olen taas joutunut tekemään päinvastoin eli myymään joitain poneja pois. Geekolmoset karsin kokonaan kokoelmasta pois, jokunen huonokuntoisempi jäi vielä kun en niitä raaskinut edes myydä eteenpäin. Ehkä joku hyväkuntoinenkin on vielä, mutta odottakoot seuraavaa myynti-innostusta. Geenelosista kokoelmaan jäi vain Applejack, joka oli ensimmäinen hankintani tuosta sukupolvesta. Sen piti olla myös viimeinen, mutta toisin kävi. Nyt se pitää kuitenkin paikkaansa lauman ainoana uuden sukupolven ponina.

Ykkösista myin muutaman sellaisen, jotka eivät joko miellyttäneet omaa silmää tarpeeksi tai olivat muuten vain sellaisia, että joskus aion hankkia parempikuntoisina kokoelmaan. Facebookin kautta ponien myymistä on tullut nyt harrastettua jonkin verran ja todettua ihan suht hyvin toimivaksi systeemiksi. Ainakin se toimi paremmin kuin huuto.net vaikka aina vähän jännittää tuo naamakirjan puolella kaupan tekeminen. Siellä kun voi käydä myös köpelösti, jos ostajan kanssa tulee ongelmia. Onneksi nyt meni hyvin ja uskallan tehdä kauppaa siellä jatkossakin. Mukavien ja ymmärtäväisten ostajien kanssa oli kiva tehdä kauppaa kun ei tullut mitään ylimääräistä draamaa.

Poneille on suunnitteilla hieno hyllysysteemi, jota ystävällinen sisustussuunnittelija minulle ehdotti. Jos suunnitelmat toteutuvat niin siitä tulee todella hieno ja ponit saavat arvoisensa paikan. Itse en olisi sellaista systeemiä edes osannut ajatella, joten tulee vähän erikoisempi kuin pelkät perinteiset seinähyllyt tai vitriini. Tätä projektia odotan jo kovasti. Tietysti uuteen hienoon hyllyyn sitten voisi ostaa pari hienoa uutta ponia, joita olen ebaysta kuolannut. Mitään kovin kallista ja harvinaista en edes ajattele, mutta jotain sellaisia mitkä ovat pikkuhiljaa hiipineet hassuksi päähänpinttymäksi asti. Jos sitä vaikka syksyn aikana saisi kaavittua vähän varoja ponihankintoihin niin se olisi ihanaa. Pitkään aikaan kun ei ole tullut mitään hankittua.

Pitkän aikaa kateissa ollut customointi-inspiraatio on iskenyt jälleen. Yhden Pony Briden ulkomuodon ehdin jo muuttamaan, mutta tarvikkeiden huonolaatuisuus ja harjoituksen puutteen takia ei poni päädy vielä mihinkään esille. Pieni askarteluinto on päässyt ihon alle ja se on hyvää harjoitusta myös tulevia customeja ajatellen. Karvaa löytyy yhden laatikollisen verran ja silti himottaisi aina tilailla lisää vaikka tietää ettei niille vielä ole käyttöä. Muutama väri on odottanut jo vuosia sitä, että pääsisivät koristamaan jotain kaunista ponia. Olen vain niin nirso sen suhteen mihin sellaiset aarteet uskaltaisin laittaa. Täytyy vielä jatkaa Pony Briden viemistä eteenpäin, jotta saisin postattua siitä edes vähän jotain tänne. Haluaisin nimittäin kertoa  tekoprosessin ongelmista ja sattumuksista mutten halua paljastaa mitään sen enempää etukäteen.

day2

Tätä postausta koristaa nyt vanhempi kuvamateriaali kun en ole oman koneen ääressä, jotta voisin sieltä valikoida jotain tuoreempaa. Haluaisin myös tehdä oman postauksen ponien kuvaamisesta, parhaista ponikuvista ja muutenkin siitä kuinka paljon siinä hommassa on vuosien saatossa kehittynyt. Vaikka en osaa ottaa vieläkään sellaisia kuvia mitä haluaisin niin on siinä jotain oppimista tapahtunut. Muistan edelleen niitä ihania blogeja, jotka olivat aktiivisia silloin kun aloitin Paratiisimökin pitämisen. Niissä oli todella kauniita kuvia, joista sain inspiraation lähteä tekemään tätä blogia. Toivottavasti se sama inspiraatio vielä tulisi takaisin, edes jossain muodossa. Omaa henkilökohtaisempaa blogia olen yrittänyt jo vaikka kuinka kauan saada vauhtiin, mutta se ei vain tunnu omalta. Ehkä kotona on vain liian paljon kaikkea ylimääräistä häiriötä kun en saa siellä tätäkään koskaan päivitettyä. Nyt rykäisin helposti näin pitkän postauksen ulos kun ympäristö on rauhallinen. Ehkä tätä täytyy jatkaa tässä samassa paikassa jatkossakin.

 

Kommentoi